A Mazdaznan vízkúra

  Itt e Földön a lélegzéssel, a lélegzettel kezdődik, s végződik be életünk. Amíg lélegzünk, sikeresen kerülünk kis az életben maradásunkért folytatott harcból. Ez a harc számtalan mikróba ellen irányul, s ezek az apró élőlények avval fenyegetnek, hogy szó szerint felfalnak bennünket.

 Minél jobb a légzésünk, annál inkább kiterjed vérünk magnetikus mezeje, más néven a „leukokytos” és annál könnyebben tehermentesíti magát a tüdő a felhalmozódott méreganyagoktól.

 Tehát a mi döntésünkön áll vagy bukik, hogy mennyire vagyunk sikeresek létünkért folytatott harcunkban. Ha döntésünk szabadságának lehetőségét nem használjuk ki, akkor hallgatólagosan alávetjük magunkat a szenvedésnek, mely „ránk veti magát” és behatároltságot szül.

 Ezért hát annak érdekében, hogy jobb állapotba kerüljünk,

az a legfontosabb,

 és az is marad mindig a legfontosabb, hogy LÉLEGZÉSÜNKET FEJLESSZÜK, MEGHOSSZABBÍTSUK KI- ÉS BELÉGZÉSÜNK IDŐTARTAMÁT.

 Tegyük szokásunkká, hogy legalább 3 perci, naponta 5x ellazult testhelyzetben, lazán –

belélegzünk, s ötször olyan hosszan kilélegzünk.

Ha ez a fenti légzésgyakorlás nem bizonyulna elegendőnek ahhoz, hogy teljes mértékben felszabaduljunk szenvedéseink alól, akkor

TÉRJÜNK ÁT A NÁTRON (SZÓDABIKARBÓNA) KÚRÁRA[1],

S folytassuk azt mindaddig, amíg ellenünkre nincs, s undort nem érzünk iránta. Ha a kúraleírásban feltüntetett mennyiségek nem felelnek meg a saját szervezetünknek, akkor vegyünk kevesebbet.

 Mindenesetre a nátron kúrával legalább azt el kellene érnünk, hogy megszabaduljunk kávé-, tea-, vagy kakaószenvedélyünktől.

Ha a kúrát követően áttérünk egy forró tejes[2] diétára, melyet 3 héten át tartunk, akkor nemcsak hogy később sokkal kevesebbet fogunk enni, hanem több tudást s tapasztalatot is nyerünk, mint amit 52 kémiai előadás nyújthatott volna. Merthogy megtanuljuk azt, hogy mennyi az elégséges saját szervezetünknek, saját temperatumunknak.

Ezek után életmódunk leegyszerűsödik, és időt nyerünk, s több időt tudunk szentelni tanulmányainkra, s tehetségeink kibontakoztatására. Így tehát megnyílik előttünk a siker útja. Életünk minden területén előrelépünk.

 Merthogy mihelyst megtanulunk evésünk-ivásunkon uralkodni – tudatunkhoz jövünk. Ezt nem kell senkinek sem elhinni, de mindenkinek véghez kellene vinnie, hogy magán tapasztalja meg. Akkor aztán nem kell, hogy elhiggye, hiszen tudja.

 Ha a nátron kúra esetünkben nem hozta volna meg a kellő eredményt, és ha megismétlésére nem érzünk késztetést, akkor alávetjük magunkat

A BORKŐPOR KÚRÁNAK[3],

Mely csupán 10 napig tart. Majd szünetet tartunk – 14 napig – s megismételjük a 10 napos kúrát, mégpedig a szünetek betartása mellett háromszor. 

-         Ha ezidáig még nem választottuk ki szervezetünkből az összes savat,

-         ha minden erőfeszítésünk ellenére még mindig nem jutunk zöld ágra,

-         ha munkánknak még mindig nem látjuk az eredményét,

-         ha az összefüggések még mindig homályosak szemünk előtt,

akkor számunkra a tüdőtisztítás (meghosszabbított kilégzés[4]) és a savtalanító kúrák (nátron kúra, borkőpor kúra) nem voltak elegek.

 Így tehát nem marad más hátra, mint a VÉRTISZTÍTÁS, szó szerint egy VÉRÁTMOSÁS.

Ezt kell végigvinnünk a bibliai szavak értelmében:

Csak a tiszta szívűek, csak a tiszta vérűek érhetik el Istennek országát, a felismerések birodalmát.

 Amíg testi, egészségi problémákkal küszködünk, amíg még szervi betegségek fellépnek, addig vérünk még nem tiszta, még nincs mosott, azaz átmosott állapotban. – Ez az Üdvözítő szavainak értelme.

 Felvilágosodásunk mértéke agyunk fejlettségétől és tehetségeink kibontakoztatásának fokától függ. Habár mind agyunknak, mind tehetségeinknek birtokában vagyunk, nem vagyunk képesek azok kinyilatkoztatására, mert túl nehéz a vérünk, és ez akadályozza a megfelelő agysejtek intelligenciáinak aktívvá válását. Így azok nem nyilvánulhatnak meg.

Például: hiába bújjuk az erkölcsről szóló könyveket, az nem tesz bennünket erkölcsösebbekké, s nem is leszünk erkölcsösebbek mindaddig, amíg az erkölcs agyterülete gátolt.

Egészségügyi könyvek tanulmányozása sem fog kigyógyítani minket szervi betegségeinkből. Ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük, aktív agysejtjeink kibontakoztatására van szükség.

Ezek az agysejtek pedig irányítanak, utasítanak arra, hogy szervezetünk munkáját a természet által kijelölt úton hagyjuk.

 Vérünk terhelt, tehát tehermentesítenünk kell. Sokan úgy próbálnak magukon segíteni, hogy gyógyszerek után kapkodnak, különféle gyógysókat vesznek és mindenféle kezelésekkel élnek, esetleg egyik gyógyforrás után a másikhoz utaznak, s akár Lourdes-ig is elmennek.

 Csak egy szer létezik, megy át tudja mosni a vért: a holt víz, a nyers, desztillált víz, mely semmiféle életcsírát, életszervezetet, kemikáliát, stb…. sem tartalmaz.

Ennek azonban valódi desztillált víznek kell lennie, a forralt víz nem megfelelő, nem elegendő.

A desztillált víz tehát olyan kicsapódó vízgőz, melyben semmiféle életlehetőség sincs, vagy akár bármi kifejlődésének a lehetősége is kizárt. Ezért hívják holt víznek.

Az ilyen víz azonban nem is tud lerakódásokat létrehozni a szervezetben, hanem csupán egyetlen tulajdonságát fejti ki: nehézségét.  Nehézsége által nyomást gyakorol a vérben felgyülemlett szervetlen ásványi anyagokra és savakra, ill. minden idegen anyagra és elemre, melyek a vérbe kerültek és a szerveket gyengítik és megbetegítik.

 A víz 10-20 percen belül kifejti nyomását a vérre, úgymond átnyomakszik az egész szervezeten. A vízkúra folyamán gondoskodunk arról, hogy ez a nyomás folyamatos legyen, mert a nap során ismételten, újra és újra iszunk desztillált vizet. Így már viszonylag rövid idő múlva sok méreganyagtól szabadulunk meg.

 Ezt a sikert azonban ásványvizekkel – bármilyenek legyenek is – gyógyvizekkel – származzanak bár gyógyforrásokból, nem tudjuk biztosítani. Ezek, fajtájuktól függően hatást gyakorolhatnak például a májra, vagy a gyomorra, vagy a vesére vagy bármelyik más szervre.

 Azonban először is, az ásványvizeknek 3-4 órára van szükségük, míg áthatolnak a szervezeten, második hátrányuk pedig, hogy lerakódásokat hoznak létre a szervezetben, melyek a más úgyis lassan működő szervezetben még több gátlást okoznak.

 Tehát, ha sikert szeretnénk elérni, teljesen holt, ízetlen, s ha szükséges 2x desztillált vizet kell innunk. Merthogy ami tulajdonképpen fontos, az a víz nehézsége, súlya, mely által hatását kifejti.

 Ha nekünk személy szerint hogy kedves: felhajtjuk-e egyszerre, vagy lassanként kortyolgatjuk, hogy forrón, vagy hidegen isszuk, a lényegen nem változtat és nincs alapvető fontossága.

Ezeket mindenki döntse el saját belátása szerint – azaz igyuk úgy, ahogy kívánjuk, és ahogy az egészségi állapotunk megengedi. A fődolog az, hogy a rendszeres ivással kellő nyomást gyakoroljunk a vérre. Hogy ezt elérjük,

egyszerre 2 pohár ( 2x 0,2 l  = 0,4 l) vizet iszunk.

 Így egy nap 3-3,5 l vizet veszünk magunkhoz. Ez könnyen megy, ha helyesen osztjuk be:

1.) Reggel, felkeléskor, mihelyst kinyitottuk a szemünket, megisszuk az első 2 pohár vizet, melyeket már előző este ágyunk mellé készítettünk. Aki idegbetegségben és májbajban szenved, a vizet melegen igya, szinte forrón, úgy, hogy csak kortyolgatni tudja. Majd nyújtózkodjunk egy nagyot, végezzünk feszítő- és nyújtógyakorlatokat, mint egy cica, nyújtóztassuk ki tagjainkat alaposan jobbra is, balra is, majd ugorjunk ki az ágyból.

Aztán reggeli készülődésünk és gyakorlataink közben legyünk mezítláb, még ha kövön is kell járkálnunk, kb. 1 óra hosszat. Majd végezetül vegyünk egy lábfürdőt, de legalább egy forró gyapjúkendővel dörzsöljük át lábainkat, majd ezt követően kezeinkkel is masszírozzuk, dörzsölgessük át. Ha gyengélkedünk – bármilyen okból is, köszvényes rohamaink vannak vagy egyszerűen ki vagyunk fáradva, ki vagyunk merülve, akkor szórjunk talkumport [5]lábainkra és a harisnyába is.

 2.) Időközben eljött az alkalom a 2. két pohár desztillált víz elfogyasztására. Amennyiben reggelizünk, mindenképpen a reggelink ELŐTT igyuk meg.

 3.) 2 óra hossza elteltével igyuk meg a 3. két pohár vizet.

 4.) Röviddel ebéd előtt fogyasszuk el a 4. két pohár vizet. Utána nekiülhetünk ebédelni.

 5.)  Ebéd után 2 óra hosszával isszuk az 5. két pohár vizet.

 6.) Két óra elteltével, s ha eszünk valamit, akkor annak előtte, elfogyasztjuk a 6. két pohár vizet.

 7.) Vacsoránk előtt valamivel, tehát kb. este 6 órakor megisszuk a 7. két pohár vizünket. Aztán vacsorázhatjuk azt, amihez kedvünk van.

 8.) Két óra hossza múlva, kb. 8 óra tájban, igyuk meg a 8. két pohárral.

 9.) Röviddel lefekvés előtt a 9. két pohár víz következik. Aztán édesdeden alszunk és bizonyára egy szép folyóról fogunk álmodni, melyen, ha átkelünk, a paradicsom vár ránk. De ami mindenképpen bizonyos, az az, hogy nem lesz igényünk éjszakai torkoskodásra. Tudjuk is jól, hogy felébredésünkkor újból két pohár desztillált víz vár.

 Bizonyára felötlött a kedves Olvasóban a kérdés: „ Mit szabad ennem és innom a kúra alatt ?”

A válasz igen egyszerű: „Azt, amit csak akarunk és annyit, amennyit csak akarunk!”

A Mazdaznan egyáltalán nem tilt semmit, és a desztilláltvíz-kúrában éppen az az egyik legjobb és legvonzóbb, hogy semmit sem kell megvonnunk magunktól, míg végezzük; nem szükséges közben böjtölnünk semmiféle formában. Annyit ehetünk és ihatunk, amennyi belénk fér; de a kúra elvéhez szigorúan tartanunk kell magunkat?       MINDEN KÉT ÓRÁBAN, HA IDŐBEN ÚGY JÖN KI, AKKOR MINDEN ESETBEN AZ ÉTKEZÉSEK ELŐTT, 2 POHÁR DESZTILLÁLT VIZET KELL INNUNK !

 Minden mást magunk határozunk meg, merthogy mi  magunk is fogjuk viselni a következményeket. A Mazdaznanban mindenki fejlődési szintjének és intelligenciájának mértéke szerint cselekedhet, oly módon, ahogy egyéni fejlettségének megfelelő értelme megnyilvánul. Ha ez magasan fejlett, akkor annak megfelelően történik a cselekedet is, ha azonban mélyebb, ill. a legmélyebb fokozaton van, akkor ne várjunk el túl sokat: hiszen minél többet eszünk, annál több következménnyel kell számolnunk.

Azonban nem fenyeget bennünket veszély!

Hamarosan rájövünk és kitapasztaljuk, hogy már reggelizni is szerényen reggelizünk, ha előtte már kétszer két pohár desztillált vizet „öntöttünk” a gyomrunkba.

A harmadik nap után azt érezzük, hogy számos dolog már egyáltalán nem ízlik, azonban bizonyos dolgokat pedig nagyon kívánunk, amiket pedig eddig nem szerettünk: cselekedjünk belső irányításunk szerint.

Ha reggelire grapefruitot szeretnénk, hát együnk, bőven meg is tejszínezhetjük, azonban ne cukrozzuk, hanem egy-két kristályka sóval megszórhatjuk. De általában a kúrák alatt nem együnk gyümölcsöt.

Ha belső hangunk azt mondja, hogy 2 reszelt almát ennénk tejszínhabbal, meg palacsintát; pirított kenyeret lekvárral és kis vajas kenyérkéket; sült krumplit vagy éppen pudingot, majd pedig kávét vagy csokoládét – ám legyen; hamarosan csillapodik majd étvágyunk.

Étkezéseinket egyre inkább le fogjuk egyszerűsíteni.

Nem fog sokáig tartani és elkezdjük kívánni a kásaféléket, a zabot, grízt és az ehhez hasonlókat.

 Ha azon fáradozunk, hogy betegségtől, szenvedéstől szabaduljunk meg, akkor minden reggelinknél 1 evőkanál agar-agart [6] is fogyasszunk el. Ha a gyógyulást, kiválasztást meg akarjuk gyorsítani, akkor az agar-agar mellett esténként 1 teáskanál karragén zuzmót  felaprítunk, csészénkbe teszünk, forró vízzel felöntjük és az üledékkel, zaccal együtt kiisszuk.

Ha ebédre levest szeretnénk, rizsfasírtot és paradicsomszószt, krumplit tartármártással, paradicsomból, uborkából, paprikából összeállított salátát ezersziget öntettel, sült krumplit, tócsnit, kukoricalisztből készült csipetkét, tortát, pudingot, süteményt krémes töltelékkel, töltött pitét, csokoládét, kakaót, kávét: ehetjük – akár mindet is, vagy ami éppen tetszik Egész biztosan nem fogunk túl sokat enni, mert a két pohár desztillált víz már meglehetősen eltelítette a gyomrunkat.

És ha vacsorára egy fél görögdinnyét ennénk, miután elfogyasztottuk tésztánkat olvasztott vajjal és saját levében párolt cukkínivel vagy tökkel, vagy bármilyen más párolt zöldséggel, vagy miután ettünk 6 tojásból tükörtojást és rebarbarás pitét, tejszínt, csokoládét, teát, kávét, forró tejet: ám legyen – ehetjük szabad választásunk szerint.

 Hamarosan azonban ugyanazt fogjuk mondani, mint az a hölgy, aki a vízkúra után a pattogatott kukoricás diéta-kúrán volt: ”Hát én nem igazán értem, de reggel és este egy marék kukoricánál többet egyszerűen nem tudok enni!”

Napról –napra kevesebbet fogunk enni, hamarosan már csak a felét, majd pedig a harmadát a korábban fogyasztott mennyiségnek. Egy pár hét elteltével megtanuljuk ételeink helyes megválasztását, hogy ezáltal testünkben az építést szolgáljuk. 5-7 hét múlva elkezdünk eltelni életerővel. De már 3 nap elteltével érezzük a tisztulást és a megújulást vérkeringésünkben.

Nem fogyunk[7] a kúra során, nem veszítünk súlyunkból, hanem inkább ellenkezőleg hat. Minél tisztább ugyanis a vér, annál több súlyt vesznek fel a test sejtjei. Ha túl sokat híznánk, akkor egyszerűsítsük diétánkat és egyre inkább hagyjuk el az olajat és a vajat.

 Hogy mi a legszebb az egész kúrában ?

Az, hogy nem szükséges semmit sem kérdeznünk: CSAK VÉGEZNÜNK KELL. Minden más egyéb majd adja magát, ha az alapszabályt betartjuk: 2 óránként 2 pohár vizet iszunk.

 Tisztábban fogunk tudni gondolkodni, szívesen és önszántunkból fogjuk végezni légzőgyakorlatainkat. A fejlődés útjára lépünk, elkezdünk ÖNÁLLÓAN GONDOLKODNI, ahelyett, hogy kérdezősködnénk: GONDOLKODÓ EMBER válik belőlünk.

Ennek következtében egyes felvett szokásaink, melyek tehát nem valódi személyünkből fakadtak, elmaradoznak, lehullanak rólunk.

A desztilláltvíz-kúra tehát nagyon könnyű és nem lehet benne hibázni, még étkezési hibát sem ejthetünk.

A legcsodálatosabb benne az, hogy nem kell magunkat megerőltetni és mégis a legnagyobb célért munkálkodunk.

A várt sikerben biztosak lehetünk, mindegy, hogy mi volt a konkrét panaszunk, ami a vízkúrát elkezdette velünk:

Gyenge gyomor, nem kielégítő májműködés, kikezdett vesék, eltömődött emésztőcsatorna, változókor, vagy mert a tüdő vagy az idegeink csődöt mondtak, a szív nem dolgozott tökéletesen, vagy mert fekélyek képződtek vagy daganatok. Az, amit a kemikáliák nem tudtak elérni, se a kioktatás teendőinkről, se agitáció, vita, véleményegyeztetés – azt az eredményt a kúra már rövid idő elteltével felmutatja, mert a vér már e rövid idő alatt is tisztul, míg a gyógyszerek a szerveket csak stimulálják, „izgatják”, de a vért nem tisztították. Ebből következik, hogy e kúra a legolcsóbb útja s módja annak, hogy mindenféle panasztól megszabaduljunk.

Minden betegség be kell, hogy adja a derekát, el kell tűnnie és általában a desztillált vízhez semmi egyebet sem kell hozzátenni.

Idegbetegségek esetén ajánlatos a kúrával egyidejűleg 21 napig csak pattogatott kukoricán élni és hosszabb időre mellőzni mindenféle gyümölcsöt, míg a szervezet újra nem normális.

Ha izomfeszülésben, izommerevedésben szenvedünk, akkora a panopraktikához kell fordulni. Az izommerevségnek az inak megrövidülése az oka, melyet enyhíthetünk, ha a merev részeket „elveretjük”, megveretjük – még jobb, ha magunk verjük, ütögetjük az illető helyeket.

A tuberkulózis gyógyul, ha a beteg a savasodásnak ellene tesz kecsketej fogyastásával, s amellett, hogy némi kecsketejet fogyaszt, minden étkezéshez eszik 2 teli evőkanál gumbó- vagy okrahüvelyt és 1 teáskanál pínia fenyőmagot.

A gyomorrák, amennyiben nem makacsabb az átlagosnál, 3 hónapja tartó desztilláltvíz-kúra után meghátrál, ha a z ember közben csak pattogatott kukoricán él, melyhez csupán nyers zöldséget eszik, melyet salátának készít el úgy, hogy forró olajjal leönti, hogy a zöldek összeessenek, amiből azután az ember nem tud sokat enni. Az említetteken kívül azonban semmilyen párolt vagy sütött étel nem megengedett, legfeljebb időnként némi saját lében sütött és egy kevés forró tej.

Minden savasat kerüljünk, a paradicsomot és a sóskát is száműzzük étlapunkról, mint ahogy a kenyeret, zsömlét, kiflit is. Merthogy semmi sem képződhet, ami a rákot táplálhatná. A zöldek, zöldfélék minden nem kívánatost kiválasztanak.

 A vízkúra időtartama eltérő és egyéni állapottól, testalkattól, temperatumtól,a betegségtől vagy kitűzött célunktól függ, melyet a kúra segítségével el szeretnénk érni.

Már 3 nap múlva bőrszínünk világosabb lesz és rózsásabb is, miközben egész testünkben szétárad a könnyedség érzése.

2-3 hét elteltével szemeink lesznek tisztábbak és tekintetünk áthatóbbá válik. Jobban, tisztábban tudunk gondolkodni és sodrunkból is nehezebben tudnak kihozni, nyugalmunkat jobban meg tudjuk őrizni.

3 hét múlva a vékony testalkatúak valamivel kövérebbek lesznek, a kövérek pedig valamelyest soványabbak.

Ha panaszunk, betegségünk egyszerűbb, nem nagyon komoly s inkább akutabb jellegű, úgy a legtöbb esetben a kúrának csak 3 hétig kell tartania, amúgy 5 hétig.

Ha a kúrát folyamatosan végezzük 5-12 héten keresztül, akkor a betegség 65%-át kiírtjuk, kiválasztjuk testünkből, s a fennmaradó 35% is eltűnik, amennyiben helyesen diétázunk.

 A cukorbetegség, még a legkomolyabb is, 6 hónapi kúrát követően gyógyul. Ez pedig sokat ígér, mert ahol az általában felírt szerek sem segítenek, a vízkúra mégis hatásos.

Vízkórnál, reumánál, köszvénynél, vérhasnál, a vért megtámadó skrofulózisnál 21 napig végezzük a kúrát, majd 21 napig szünetet tartunk, majd megint 21 napig végezzük a kúrát, majd újra 21 napig szünetet tartunk, s harmadszorra is megismételjük 21 napig a kúrát. Amennyiben szükséges – így járunk el továbbra is 9 hónapon keresztül. Időközben meggyógyulunk.

A rák, gyomorrák, májrák, valamely belsőség rákja, mellrák, torokrák, szarkóma a vízkúrával 3 és 14 hónap közötti időtartam alatt kimosódnak a vérből. Az idő hossza a rák fajtájától függ. Már a harmadik nap után minden rákszerű elkezd töpörödni, zsugorodni, míg végül kiválasztódik a vérből, legrosszabb esetekben 14 hónap alatt. Merthogy a víz által kifejtett nyomás elől a rákokozóanyagoknak is meg kell hátrálniuk.

 Miután úgymond végeztünk a kúrával, annyira megszoktuk már a vízivást, hogy szívesen és rendszeresen fogunk inni 2 pohár vizet vacsoránk előtt. Így védekezhetünk sok betegség ellen. Ugyanis a test víztartalmának 87%-a már ellenálló és ha még naponta 2 pohár vizet „utánaöntünk” – azt azonban rendszerességgel, tehát minden nap – akkor minden betegségokozó sav és só természetes úton kiürül, mintegy kifolyik a szervezetből: tehát nem kerül be a vérbe.

 Minél tisztább a vér, annál nehezebben tudnak idegen anyagok betegséget előidézni, és ha be is kerülnének a tiszta vérbe, nem tud kifejlődni a betegség, még tuberkulózis vagy rák sem.

Időközben a vízkúra által megtanultuk azt is, hogy a szervezet kevéssel is kijön. Gyomrunkat megneveltük, hogy mindent jól emésszen meg, lassabban eszünk, jobban, alaposabban rágunk, így jobban, hatékonyabban fel tud szívódni az étel és nincs is szükségünk olyan nagy mennyiségű ennivalóra, mint akkor, amikor nem voltunk természetes, normális állapotban. Korábbi, abnormális állapotunkban ugyanis stimuláló s a szervezetet ajzó anyagok után vágyakoztunk, sőt követeltük ezeket, hogy „talpon maradjunk”, fenntartsuk magunkat. Szervezetünknek nagy mennyiségű ételt kellett átforgatnia.

A kúra ideje alatt értelmünk is kiterjedt, pár új ötletünk is van, és nem hagyunk idegen eszméket magunkra erőltetni.

 Háromféle kiemelkedő hatást  biztosít számunkra a vízkúra, melyek mindannyiunknak javára válnak.

 (1.)

Megtisztítja, átmossa a vért, mely felszabadul az összes terhelő idegen anyagtól. Az egész nyálkahártya-rendszer is megtisztul és a vérben a tehermentesítődés által kiterjed a leukokytosz, azaz a vér magnetikus mezeje. Az idegekre ható nyomás megszűnik. Ezekből adódóan elektro-magnetikus erők keletkezésének örvendhetünk, melyek az idegrendszer hálózatában futnak. Ezek az erők megkönnyítik a mirigyrendszer munkáját, hogy a szervezetet eltöltse éterrel.

(2.)

E folyamat következtében az egyes szervek s végül az egész szervezet normálisan működik.

(3.)

Ezért teremti meg az ifjúi frissességet, mégpedig olyan mértékben, amilyen fokban még maga az ifjúság sem birtokolja mindig, mert a mirigyrendszer működése normalizálódik. Ez pedig az agyműködés kiterjedését eredményezi miáltal az ÉLET ÖRÖMTELI JÁTÉKKÁ válik.

(A fönti magyarázat megvilágítja a mesékben szereplő „Élet Vizét”, a fiatalság forrását, melyet mindig a legkisebb királyfi hoz el az öreg királynak, apjának. A ford.)

 Vannak emberek, akik regenerálják, megújítják magukat természetüknél, helyes ösztönüknél fogva, mert szívesen és bőven vesznek magukhoz folyadékot vagy folyékony ételt. De az átlagember nem ilyen szerencsés, hanem egyik-másik szerve gyengébb és rá kell segítenie a természet munkájára. Ezért tehát jegyezzük meg magunknak egyszer s mindenkorra a vízkúrát. Ha nem érezzük magunkat természetes egészséges állapotban, akkor rögtön fogjunk neki, akár egy pár napra vagy néhány hétre. De ha nem érzünk betegséget vagy bármiféle fellépő gyengeségünk sincs, mégis alávethetjük magunkat a kúrának. Alkatunknak megfelelően – időről időre vérünket át kell, hogy mossuk.

HA 3,5,7 vagy 9 ÉVENKÉNT ÖT-HÉT HÉTEN KERESZTÜL VÍZKÚRÁZUNK, AKKOR SZERVEZETÜNKET OLYAN TISZTÁN TUDJUK TARTANI, HOGY MINDEN TEKINTETBEN JÓL FOG SZOLGÁLNI ÉS FOLYAMATOS FEJLŐDÉSÜNKBEN IS BIZTOSAK LEHETÜNK.

 Ha pedig kúránkat még lazító- és mirigygyakorlatokkal is megtoldjuk, akkor a testet átható éter egészen az agyig árad s így gondolkodásunknak ki kell terjednie és ezáltal tökéletesedik.

 Ha pedig mindezeken kívül rendszeresen végezzük a Mazdaznan ütemes légzésgyakorlatokat, akkor egyre inkább önvalónk tudatára ébredünk és már nem hagyjuk magunkat igába fogni, hanem mindent saját értelmünk és intelligenciánk által dolgozunk ki. Ekkor megnyílik számunkra „Isten országa”, ami azt jelenti, hogy mindent, amit csak akarunk, véghez is tudunk vinni. Merthogy ahogyan sejtjeink is maguktól megújulnak, úgy támad fel bennünk a fiatalos, reményteli frissesség, amely, bármely élethelyzetben legyünk is, bátorsággal tölt el bennünket. Ez az a tisztítás, tisztulás, amelyről az Üdvözítő szólt:

„Akinek tiszta a szíve és tiszta a vére, az örökli a Mennyei Birodalmat, a Felismerés Országát.” 

Jegyzetek:
[1] Nátron kúra: lásd a füzetben
[2] Csak friss, nyers , tehénmeleg tejjel végezhető
[3] Borkőpor kúra: lásd a füzetben
[4] Meghosszabbított kilégzés: lásd Mazdaznan Módszerek I.
[5] Hintőporfajta
[6] lásd a füzetben
[7] Akinek nem kell fogynia, az nem is fog, s akinek szüksége van súlycsökkenésre, az a föntiek érelmében lefogy.

 


http://www.desztillaltviz.hu - E-Mail: info@desztillaltviz.hu
© Mazdaznan Munkaközösség
2120 - Dunakeszi, Kisfaludy u. 38., Tel: 06-70-206-9193