Szervezetünk sokféleképpen kiált vízért

 "Testünknek legeslegkevesebb 6-8 pohár vízre van szüksége naponta."
F. Batmanghelidj, orvos

Az energiaszintünk délutánra lecsökken, és arra gondolunk, jót tenne egy csésze kávé. Az ízületeink fájnak, és ízületi gyulladásra gyanakszunk. Székrekedésünk van, és növényi hashajtó után kutatunk a szekrényben. Légzési problémáink vannak, és a gyógyszertárban allergiára kérünk valamit.  A bőrünk ráncos, annak ellenére, hogy rendszeresen használunk testápolót és arckrémet. Könnyen lehet, hogy ezeknek a tüneteknek egyetlen egyszerű — és egyszerűen orvosolható — oka van: a vízhiány.

A tüdőnek csaknem 90%-a víz.

Az agynak megközelítőleg 76%-a víz.

Testünk 75 százaléka víz. Ha nem iszunk elegendő friss, tiszta vizet, hogy sejtszinten megtisztuljunk és feltöltődjünk, akkor a sejtek megkötik a rendelkezésükre álló vizet, miközben agyunk kétségbeesett jelzéseket küld, hogy megfelelő mennyiségű vízhez jusson, és így minden működni tudjon. Valószínűleg évek óta szomjazunk, vagy talán egész életünkben vízhiányban szenvedtünk, anélkül, hogy ennek valaha is tudatában lettünk volna.

Vérünknek közel 82%-a víz.

Csontjaink kb. 25% vizet tartalmaznak.

Testünk izmait kb. 75%-ban víz alkotja.

Amire az embereknek valójában szüksége van, az a víz! Igen, az utóbbi évtizedben tudatos vízfogyasztók lettünk. Ma már minden szupermarket és helyi kisbolt árul vizet; az emberek rendszerint vizes palackokkal a kezükben indulnak útnak, mégis legtöbben bűnbánóan ismerik be, hogy nem isznak eleget.

 Dr. Batmanghelidj könyve alcímeként ezt mondja: "Nem beteg vagy, hanem szomjas!" A szomjúságérzet nem jelzi, hogy ténylegesen elég vizet iszunk-e. A felnőttek az évek múlásával elveszítik a szomjúság észlelésének képességét, különösen ha évekig túl keveset ittak.

Az emberek gyakran panaszkodnak, hogy a víz nem oltja a szomjukat. Kólát vagy sört kívánnak, pedig mindkettő vizet von el a szervezettől. Semmi nem képes felüdíteni a szomjazó sejteket, csak a víz — tehát igyunk akkor is, ha nem érezzük magunkat szomjasnak! A szomjúság — amikor és ha egyáltalán megjelenik — azt jelzi, hogy már régen szomjasak vagyunk. Mindig a megelőzés a megoldás.

Igyunk vizet — reggel felkelés után, délelőtt, délután — és ügyeljünk, hogy legalább 6-8 pohár vizet fogyasszunk naponta. Írjuk fel, mennyit ittunk. Legyen egy kancsó vagy üveg odakészítve a konyhában, az irodai vagy iskolai asztalunkon, a kocsiban — bárhol. Amikor szívesen bekapnánk egy falatot, igyunk vizet. Amikor cigarettaszünetre vágyunk, igyunk inkább két pohár vizet — segíteni fog a függőség leküzdésében. De milyen vizet igyunk?


http://www.desztillaltviz.hu - E-mail: info@desztillaltviz.hu
© Mazdaznan Munkaközösség
2120 - Dunakeszi, Kisfaludy u. 38. Tel: 06-70-206-9193